De voeding voor uw kitten

De kittenperiode is een belangrijke fase

Gezonde voeding is altijd belangrijk voor een kat, maar het is extra belangrijk voor een kitten.

Kittens zijn speels, superactief en groeien snel. Daarom hebben ze behoefte aan extra eiwitten en calorieën. Het is belangrijk dat kittenvoeding geconcentreerd is en dat de voeding per (kleine) portie veel voedingsstoffen bevat. Hun maag is natuurlijk nog klein. Daarom is het erg belangrijk om in deze eerste periode speciale kittenvoeding te geven.

Wanneer moet ik kittenvoeding geven?

Kittens hebben speciale kittenvoeding nodig in de periode vanaf spenen tot het moment dat ze gesteriliseerd of gecastreerd worden. Als ze nog niet gesteriliseerd of gecastreerd zijn, kan kittenvoeding tot 8 à 12 maanden gegeven worden. Grotere katten worden vaak wat later volwassen.

Waarom maakt het uit of ze gesteriliseerd of gecastreerd zijn?

Na sterilisatie en castratie vermindert de energiebehoefte van katten sterk. Omdat kittenvoeding juist extra voedingsstoffen en energie bevat, kunnen katten er na de ingreep snel van bijkomen. Het is daarom verstandig om op andere voeding over te gaan. 

Tips over kittens voeren

  • Kittens hebben kleine magen waardoor ze vaak kleine porties eten. In de eerste periode is het daarom verstandig om 4 tot 5 keer per dag eten te geven – na 6 maanden kunt u overgaan naar 2 porties per dag.
  • Als u natte voeding geeft, is het belangrijk om de voeding niet langer dan 20 à 30 minuten te laten staan. Wat er daarna overblijft, kunt u beter weggooien. Geopende kuipjes kunnen maximaal 3 dagen in de koelkast worden bewaard.  Het is gezonder en lekkerder voor uw kitten als u de natte voeding op kamertemperatuur geeft. Als u de voeding in de koelkast heeft bewaard, is het dus beter om even te wachten voordat u het voor uw kitten neerzet.
  • Ondiepe bakjes zijn het best. Dan komen hun gevoelige snorharen niet tegen de rand.
  • Zorg ervoor dat er altijd een bakje schoon water klaarstaat en ververs deze regelmatig. Probeer het waterbakje gescheiden te houden van het voerbakje, zodat er geen eten in het water kan vallen.

Onze kittenvoeding is bijzonder rijk aan omega 3 uit visolie

Onze kittenvoeding is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de behoefte van uw kitten. Zowel de natte voeding als de brokjes zijn rijk aan omega 3-vetzuren uit visolie. Omega 3 is een belangrijke voedingsstof die erom bekend staat een gunstige invloed te hebben op de ontwikkeling van:

  • de hersenen
  • het gezichtsvermogen
  • de gewrichten
  • de huid
  • de vacht

Meer artikelen voor kattenliefhebbers

keyboard_arrow_up