Voedingstips voor uw kat

 • SPECIFIC®-kattenvoeding is compleet en uitgebalanceerd. Dat betekent dat deze voeding uw kat alle bouwstoffen geeft die hij nodig heeft voor een gezond en actief leven. Verder heeft hij niets anders nodig.
 • Op de verpakking staat beschreven hoeveel u per dag aan uw kat kunt geven. Deze porties kunt u het best wegen, zodat u zeker weet dat u de juiste hoeveelheid geeft. Mocht het in de toekomst nodig zijn om de dagelijkse porties aan te passen, dan is dat ook makkelijk om te doen. De voorschriften op de verpakking zijn richtlijnen. Elke kat is anders en het is het beste om hem van tijd tot tijd te wegen om te kijken of de porties misschien aangepast moeten worden. Als uw kat bijkomt, geeft u best wat kleinere porties. Als uw kat afvalt, kunt u wat grotere porties geven. Vraag bij twijfel uw dierenarts om advies. Bekijk hier hoe u het gewicht van uw kat kunt bepalen zonder weegschaal >>
 • De dagelijkse hoeveelheid kan het best in twee porties worden verdeeld over de dag, tenzij uw dierenarts anders adviseert.
 • Er dient altijd schoon drinkwater beschikbaar te zijn.
 • Geef geen etensresten. Deze zijn meestal te vet en te zout voor katten en kunnen, ondanks uw goede bedoelingen, ervoor zorgen dat uw kat bijkomt of ziek wordt.
 • Katten zijn geen kleine honden. Geef daarom geen hondenvoeding aan katten. Katten hebben andere voedingsbehoeftes dan honden en krijgen via hondenvoeding niet de juiste voedingsstoffen binnen.
 • Houd de gezondheid en het welbevinden van uw kat goed in de gaten. Praat met uw dierenarts of -assistent(e) als u denkt dat uw kat andere voeding nodig heeft.
 • Laat uw kat regelmatig wegen en pas de dagelijkse hoeveelheid aan als uw kat afvalt of bijkomt.
 • Neem direct contact op met uw dierenarts als uw kat onverwachts veel bijkomt of afvalt, overgeeft, diarree heeft of een verstopping heeft. Als uw kat weigert om te eten, neem dan binnen 48 uur contact op met uw dierenarts.

Droge of natte voeding: wat is het verschil?

De meeste kattenvoeding van SPECIFIC® is beschikbaar als droge brokjes en als natte voeding in kuipjes. Over het algemeen is droge voeding goedkoper en natuurlijker voor katten om te kauwen. De natte voeding is een smakelijk alternatief, verpakt in handige kuipjes. U kunt nat voer als hoofdvoeding geven of als een smakelijke maaltijd naast de brokjes. Vanwege het hoge vochtgehalte (70%-80%) ondersteunt nat voer ook gezonde urinewegen. De kuipjes kunnen na opening enkele dagen in de koelkast worden bewaard. Geef de natte voeding wel op kamertemperatuur, want dat is gezonder en smaakt lekkerder voor uw kat.

Laat uw kat kennismaken met SPECIFIC®

SPECIFIC®-voeding is bijzonder smakelijk en de meeste katten vinden het meteen lekker. Katten zijn echter wel kieskeurige beestjes en ze reageren over het algemeen niet goed op verandering, vooral als ze ziek zijn en weinig eetlust hebben. U kunt het volgende proberen om de overgang soepel te laten verlopen:

 • Meng gedurende een periode van 7-10 dagen steeds een beetje meer SPECIFIC® door de oude voeding.
 • Natte voeding kan worden opgewarmd en op lichaamstemperatuur gegeven worden. Dat vinden katten vaak lekker.
keyboard_arrow_up