SPECIFIC® is het honden- en kattenvoedingmerk van Dechra Veterinary Products.

Dechra is een internationaal, veterinair farmaceutisch bedrijf met expertise in ontwikkeling, productie, verkoop en marketing van hoogwaardige producten voor dierenartsen.

De geschiedenis van Dechra gaat terug tot 1819 toen het bedrijf werd opgericht als Arnolds & Son. Na jarenlange ontwikkeling van protheses ging het bedrijf zich tijdens de Krimoorlog van 1854 richten op diergeneeskunde.

Vandaag de dag is Dechra verantwoordelijk voor een aantal belangrijke merken in de veterinaire wereld, o.a. voor honden en katten. Wij bieden bijvoorbeeld de enige wereldwijd erkende behandeling voor hyperadrenocorticisme bij honden; dat valt binnen een belangrijk assortiment op het gebied van endocrinologie. Daarnaast hebben we ons gespecialiseerd in dermatologie (met inbegrip van toonaangevende producten voor topische behandelingen), producten voor cardiologie en analgesie (pijnstilling).

Door onze jarenlange ervaring met diergeneeskunde zijn we erin geslaagd om optimale voeding en voedingsstoffen te ontwikkelen voor het onderhoud en herstel van een goede gezondheid bij honden en katten.

Eten houdt veel meer in dan alleen calorieën en brandstoffen opnemen, maar het is belangrijk dat er een complexe combinatie van voedingsstoffen aanwezig is zoals koolhydraten, eiwitten, vetten, vitaminen, mineralen en water. Deze stoffen hebben verschillende functies in het lichaam en werken op een complexe manier samen.

Goede voeding levert de juiste mix van voedingsstoffen voor iedere levensfase en resulteert in een goede gezondheid, vitaliteit en energie.

Voedingsbehoeftes veranderen 

Verschillende leeftijden, groottes en mate van gezondheid leiden tot verschillende voedingsbehoeftes. Daarom hebben we een breed voedingsassortiment met de onderhoudsvoedingen voor elke dag en speciale dieetvoedingen bij gezondheidsklachten. Deze verschillende voedingen leveren in elke situatie de juiste voedingsstoffen.

Ontwikkeld o.b.v. expertise en wetenschap 

Producten die zo complex in elkaar zitten, moeten met zorg geproduceerd worden. Daarom hebben onze voedingen een vaste receptuur en worden zowel de grondstoffen als de eindproducten zorgvuldig getest. Zo verzekeren wij ons ervan dat onze hoge kwaliteitsnormen worden behaald.

keyboard_arrow_up