Spijsverteringsklachten bij katten

Veel katten hebben regelmatig last van spijsverteringsklachten. Meestal gaan de klachten na een paar dagen weer over, maar soms is er meer voor nodig.

Als uw kat moeite heeft met zijn spijsvertering kunt u het volgende opmerken: diarree, overgeven, verstopping of ontlasting die er anders uitziet en sterker ruikt.

Er zijn meerdere oorzaken voor spijsverteringsklachten:

  • infecties
  • iets wat uw kat heeft gegeten
  • parasieten – meestal wormen
  • alvleesklierziekten, waarbij de productie van spijsverteringsenzymen wordt verstoord
  • voedselallergie of -intolerantie

Uw kat heeft voedingsstoffen nodig

Wat de reden voor de klachten ook is, uw kat krijgt niet voldoende voedingsstoffen binnen en daar moet een oplossing voor worden gevonden.

Wat voor soort voeding kan helpen?

Het is erg belangrijk om voeding te geven die licht verteerbaar is. Hierdoor kan uw kat de voedingsstoffen binnenkrijgen die hij nodig heeft, ook al werkt zijn spijsvertering niet optimaal. Goed verteerbare ingrediënten helpen om verdere irritatie te voorkomen. Hierdoor blijft er minder onverteerbare voeding in de darmen achter die een slechte invloed kan hebben op de darmflora.

Verder is het belangrijk dat de voeding extra voedingsstoffen bevat. Speciale diëten bij spijsverteringsklachten bevatten vaak een hogere dosering van belangrijke vitamines en mineralen om de slechte opname te compenseren.  De extra hoeveelheid elektrolyten zoals calcium, magnesium, kalium, natrium, fosfaat en chloride in deze voeding zorgt ervoor dat de kat – ook bij diarree en overgeven – toch voldoende binnenkrijgt.

SPECIFIC® biedt een reeks van speciale dieetvoeding voor katten met spijsverteringsklachten:

Voor de meest gangbare spijsverteringsklachten raden wij de goedverteerbare droge of natte Digestive Support aan.

Als uw kat ook last heeft van een voedselallergie dan zijn Food Allergen Management of Allergen Management Plus geschikt als dagelijkse voeding.

Bij verstopping is de vezelrijke Weight Reduction een geschikte voeding.

SPECIFIC®-voeding is verkrijgbaar via uw dierenarts

Vind een dierenarts in de buurt

OF

Meer artikelen voor kattenliefhebbers

keyboard_arrow_up