Tips bij allergieklachten

 

Jeuk, krabben, haaruitval of schudden met zijn hoofd – dat kan erop wijzen dat uw kat last heeft van een allergie.

Wat kunt u doen?

Er zijn meerdere manieren om allergieën te behandelen: dat kan met een medische behandeling, de juiste shampoo of conditioner, of aangepaste voeding. Uw dierenarts is de aangewezen persoon om u te helpen.

Er zijn verschillende oorzaken voor overgevoeligheden en allergieën

  • Voedselintolerantie en -allergieën: dat zijn reacties op specifieke voedingsstoffen. Bij een allergie is dat een reactie van het immuunsysteem.
  • Omgevingsallergieën: een allergische reactie op iets in de omgeving zoals mijten, pollen, stof of schimmels.
  • Vlooien: een abnormaal sterke reactie op vlooienbeten.
  • Bacteriële infecties

TIPS BIJ VOEDSELALLERGIE EN -INTOLERANTIES

Kijk bij een voedselintolerantie eens naar andere eiwitbronnen die uw kat nog niet eerder heeft gegeten.  Geschikte voeding bevat andere soorten eiwitten en weinig verschillende ingrediënten, waardoor de kans op een reactie wordt beperkt.

Gehydrolyseerde proteïne is ook goed. Dat zijn eitwitmoleculen die in kleine stukjes geknipt zijn waardoor ze minder snel een reactie uitlokken.

TIPS BIJ OMGEVINGSALLERGIE EN OVERGEVOELIGHEID

De eerste barrière tegen allergenen in de omgeving is de huid van uw kat. Door de huid gezonder te maken, is uw kat beter beschermd. Er zijn verschillende voedingsstoffen die een gezonde huid ondersteunen, zoals omega 3 uit visolie, specifieke vitamines en mineralen zoals zink, vitamine A- of B-complex.

VERLICHTING VAN DE SYMPTOMEN

Omega 3-visvetzuren ondersteunen het natuurlijke ontstekingsremmende proces en helpen de jeuk te verminderen waar uw kat zo'n last van heeft.

Meer artikelen voor kattenliefhebbers

keyboard_arrow_up