Voedingstips voor uw hond

 • SPECIFIC®-hondenvoeding is compleet en uitgebalanceerd. Dat betekent dat deze voeding alle bouwstoffen bevat die uw hond nodig heeft voor een gezond en actief leven en dat hij verder niets anders nodig heeft.

 • Op de verpakking staat beschreven hoeveel u per dag aan uw hond kunt geven. Die porties kunt u het best wegen, zodat u zeker weet dat u de juiste hoeveelheid geeft. Mocht het in de toekomst nodig zijn om de dagelijkse porties aan te passen, dan is dat ook makkelijk om te doen. De voorschriften op de verpakking zijn richtlijnen. Elke hond is anders en het is het beste om hem van tijd tot tijd te wegen om te kijken of de porties eventueel aangepast moeten worden. Als uw hond aankomt, geeft u best wat kleinere porties. Als uw hond afvalt, kunt u wat grotere porties geven. Vraag bij twijfel uw dierenarts om advies. Bekijk hier hoe u het gewicht van uw hond kunt bepalen zonder weegschaal

 • De dagelijkse hoeveelheid kan het best in twee porties worden verdeeld over de dag, tenzij uw dierenarts anders adviseert.

 • Etensresten zijn meestal te vet en te zout voor honden en kunnen, ondanks uw goede bedoelingen, ervoor zorgen dat uw hond aankomt of ziek wordt. Probeer dat dus niet te geven, omwille van de gezondheid van uw hond.

 • Er dient altijd schoon drinkwater beschikbaar te zijn.

 • Houd de gezondheid en het welzijn van uw hond goed in de gaten.

 • Laat uw hond regelmatig wegen en pas de dagelijkse hoeveelheid aan als uw hond afvalt of aankomt.

 • Praat met uw dierenarts of -assistent(e) als u denkt dat uw hond andere voeding nodig heeft.

Neem direct contact op met uw dierenarts als uw hond onverwachts veel aankomt of afvalt, overgeeft, diarree heeft of een verstopping heeft. Als uw hond weigert om te eten, neem dan binnen 48 uur contact op met uw dierenarts.

Droge of natte voeding - wat is het verschil?

De meeste hondenvoeding van SPECIFIC® is beschikbaar als droge brokjes en als natte voeding in kuipjes. Over het algemeen is droge voeding goedkoper en het is natuurlijker voor honden om droge voeding te kauwen. Natte voeding is een smakelijk alternatief, dat verpakt is in handige kuipjes. U kunt natte voeding als hoofdvoeding geven, als een traktatie in het weekend of mengen met droge voeding. De kuipjes kunnen na opening enkele dagen in de koelkast bewaard worden. Geef de natte voeding altijd op kamertemperatuur, want dat is gezonder en smaakt lekkerder voor uw hond.

Laat uw hond kennismaken met SPECIFIC®

SPECIFIC®-voeding is bijzonder smakelijk en de meeste honden vinden het snel lekker. Sommige honden kunnen wat kieskeuriger zijn en wat moeite hebben met andere voeding in hun bak. Hieronder vindt u enkele tips om de overstap naar de nieuwe voeding makkelijker te maken:

 • Meng gedurende een periode van 7-10 dagen steeds een beetje meer SPECIFIC® door de oude voeding.
 • SPECIFIC® droge voeding kan direct worden gegeven, of vermengd met water op lichaamstemperatuur.
 • Nate voeding kan worden opgewarmd en op lichaamstemperatuur worden gegeven. Dit vinden honden vaak lekker.
keyboard_arrow_up