Voeding helpt bij allergieklachten

Heeft uw hond veel jeuk en schudt hij voortdurend zijn hoofd? Is zijn maag van streek? Dan kan het zijn dat hij last heeft van een allergie of overgevoeligheid en u kunt hem hierbij helpen.

Vraag uw dierenarts om advies

Uw dierenarts kan u helpen om de oorzaak te vinden van de klachten. Er zijn meerdere behandelmogelijkheden zoals een medische behandeling, de juiste shampoo of conditioner, of aangepaste voeding. Uw dierenarts is de aangewezen persoon om u hierbij te helpen.

Er zijn verschillende oorzaken voor overgevoeligheden en allergieën

Voedselintoleranties en allergieën – een reactie op één of meerdere voedingsstoffen.
Omgevingsallergieën – een allergische reactie op allergenen in de omgeving zoals pollen, stof, mijten of schimmels.
Vlooien – een extreme reactie op vlooienbeten.
Bacteriële infecties.

Hoe kan voeding helpen?

  • Als er sprake is van voedingsallergieën, is het belangrijk om de ingrediënten die een reactie uitlokken niet of minder te gebruiken.
  • Voeding kan de huid en de huidbarrière  verbeteren, zodat uw hond beter beschermd wordt tegen externe allergenen.
  • Voeding kan ook de ontsteking verminderen, waardoor de jeuk afneemt.

TIPS BIJ VOEDSELALLERGIE EN INTOLERANTIES

Kijk bij een voedselintolerantie eens naar andere eiwitbronnen die uw hond nog niet eerder heeft gegeten. Geschikte voeding bevat andere soorten eiwitten en weinig verschillende ingrediënten, waardoor de kans op een reactie wordt beperkt.

Gehydrolyseerde eiwitten kunnen ook goed werken. Deze eiwitten zijn in kleine stukjes opgeknipt waardoor ze minder snel een reactie uitlokken.

TIPS BIJ OMGEVINGSALLERGIE EN OVERGEVOELIGHEID

De eerste barrière tegen allergenen in de omgeving is de huid van uw hond.  Het is daarom belangrijk dat de huid van uw hond gezond is, zodat de barrièrefunctie zich kan herstellen en uw hond beter beschermd is. Voedingsstoffen zoals omega 3 uit visolie en specifieke vitamines en mineralen (zoals zink, vitamine A- en B-complex) ondersteunen de vitale huidfuncties en zorgen dus voor het herstel en behoud van een gezonde huid.

VERLICHTING VAN DE SYMPTOMEN

Omega 3-visvetzuren ondersteunen het natuurlijke ontstekingsremmende proces in het lichaam en helpen de jeuk te verminderen waar uw hond zo'n last van heeft.

Meer artikelen voor hondenliefhebbers

keyboard_arrow_up