Voeding voor uw actieve hond of werkhond

Energie voor extra activiteit

Waarom zou u energierijke voedingsmiddelen geven?

Zeer actieve honden zoals sportieve honden, werkhonden en jachthonden hebben in sommige periodes tot wel vier keer zoveel energie nodig als andere honden. In uw geval gaat het misschien om een hond die u helpt op de boerderij, dagelijks dieren hoedt, een politiehond, een hond die helpt bij brandweertrainingen, reddingsacties of een maatje bij het joggen.

Een actieve levensstijl is belangrijk voor uw hond. Zorg ervoor dat de voeding voldoet aan de behoefte van uw hond en hem helpt om een gezond gewicht te behouden.

Energierijke voeding voor actieve honden

De energierijke voeding van SPECIFIC® heeft een hoog vetgehalte. Vet is de belangrijkste energiebron voor een actieve hond. Samen met goed verteerbare ingrediënten voorziet het een actieve hond van voldoende voedingsstoffen en helpt het om op gewicht te blijven tijdens herstelperiodes.

De voeding van uw hond moet:

  • uw hond voldoende energie geven voor hun dagelijkse activiteiten;
  • zorgen voor het behoud van vetvrije massa en spierherstel ondersteunen na intensieve beweging;
  • de gewrichten ondersteunen. Actieve honden hebben dit nodig om actief te kunnen blijven en lekker in hun vel te zitten;
  • goed smaken en makkelijk verteerbaar zijn;
  • voldoende vitamines en mineralen bevatten.

Als uw hond moet aankomen

Tegenwoordig leiden veel honden aan overgewicht. Toch bestaan er ook honden die het tegenovergestelde probleem hebben en te licht zijn. Overleg eerst met uw dierenarts voordat u veranderingen aanbrengt in het eet- of leefpatroon van uw hond. Misschien is het nodig om uw hond te onderzoeken om te beoordelen of er geen sprake is van een aandoening of ziekte waardoor hij afvalt of geen zin heeft om te eten. Het is belangrijk om eventuele ziekte uit te sluiten voordat u start met een programma om aan te komen.

 

SPECIFIC® biedt twee soorten hondenvoeding die de levensstijl van een actieve hond ondersteunen. Beide zijn uitgebalanceerd, smakelijk en goed verteerbaar. Maar het allerbelangrijkste is dat ze juiste voedingsstoffen en extra energie geven:

ACTIVE - droge voeding

Aanbevolen voeding voor actieve honden en gewichtstoename

Meer artikelen voor hondenliefhebbers

keyboard_arrow_up