Veterinair snacks van SPECIFIC

Bij SPECIFIC vinden we dat alle honden traktaties verdienen.

Maar wat te doen als uw hond overgewicht of een medische aandoening heeft, zoals pancreatitis of nierziekte, of een andere aandoening waardoor het moeilijk is de juiste snack te vinden?

SPECIFIC heeft een assortiment snacks voor honden met verschillende behoeften, of dat nu caloriearme dagelijkse lekkernijen zijn voor gezonde honden of traktaties voor honden met speciale voedingsbehoeften vanwege medische aandoeningen. Ook hebben we kauwstaafjes om het gebit schoon te houden en zelfs snacks voor katten.

SPECIFIC daily treats

Vetarm en rijk aan vezels: deze snacks kunt u uw huisdier met gerust hart elke dag geven zonder risico op gewichtstoename.

Ze bevatten ook ingrediënten om de groei van mondbacteriën, tandplak en tandsteen tegen te gaan. De bestanddelen binden zich aan calcium in speeksel, wat bijdraagt aan de gezondheid van de tanden door plakvorming te voorkomen. Met groenethee-extract, eucalyptusolie en peterseliepoeder voor een frisse adem

SPECIFIC special care support treats

Als uw hond lijdt aan een medische aandoening, met name een aandoening die een speciaal dieet vereist, dan zijn veel snacks niet geschikt, omdat ze de zorgvuldig uitgebalanceerde voeding kunnen verstoren.

Het SPECIFIC-assortiment speciale dieetsnacks is ontworpen om te worden gebruikt in combinatie met het speciale dieetvoer, zodat u uw huisdier een traktatie kan geven zonder concessies te doen aan een goede voeding.

SPECIFIC Hypoallergenic treats - CT-HY

Deze snacks zijn gemaakt met licht verteerbare en hypoallergene ingrediënten, gehydrolyseerde zalm en rijst en een zeer beperkt aantal ingrediënten. Ze zijn ideaal voor honden met

 

 • voedselallergie, atopie of gecombineerde allergie
 • colitis
 • chronische darmontsteking
 • spijsverteringsstoornissen
 • glutenallergie/intolerantie​

SPECIFIC Special Care Treats - CT-SC

Deze lekkernijen zijn gemaakt met gehydrolyseerde blauwe wijting, krill, algen en sorghum - een natuurlijke glutenvrije koolhydraat die langzaam vrijkomt.  De snacks worden langzaam gebakken en zijn zeer smakelijk. Ze bevatten weinig eiwitten, energie, vet en bepaalde mineralen, waardoor ze veilig zijn voor honden met verschillende aandoeningen

SPECFIC CT-SC Special care treats zijn:

 • geschikt voor honden met allergieën en dermatologische problemen dankzij de beperkte allergenen
 • laag in energie en vet, waardoor ze geschikt zijn voor honden met gewrichts- en mobiliteitsproblemen
 • vetarm, waardoor ze geschikt zijn voor honden met pancreatitis
 • geschikt voor honden met nieraandoeningen, hartziekten en blaasstenen door het lage eiwit-, magnesium-, fosfor-, calcium- en natriumgehalte

 

SPECIFIC Organic treats - CT-BIO

Heerlijke traktaties voor honden met minimaal 95% gecertificeerde biologische ingrediënten en meer dan 80% vers gevogelte, varkensvlees en rundvlees.

Door het lage koolhydraatgehalte zijn deze snacks geschikt voor honden met diabetes mellitus.

Klik hier voor een volledig overzicht van welke snacks geschikt zijn voor welke aandoening

 

 Aanbevolen snacks op basis van aandoening

 

CT-SC Dental chews - CT-DC

Gebitsaandoeningen zijn een groot probleem. De meeste honden van twee jaar en ouder hebben in een bepaalde mate last van gebitsontstekingen.

Niet alleen de tanden lopen gevaar Een gebitsaandoening kan de lever, nieren, het hart- en vaatstelsel en de longen aantasten.

Poetsen blijft de beste manier om tanden schoon te maken, maar ook speciale kauwstaafjes kunnen helpen.

Dankzij de speciale flexibele textuur en de open structuur van de SPECIFIC kauwstaven, kunnen de tanden er diep in doordringen, waardoor de tanden schoon worden geschraapt.

Samengesteld met speciale ingrediënten om tandplak en tandsteen te verminderen en een frisse adem te bevorderen:

 • Hexametafosfaat helpt tandsteen te voorkomen door zich te binden aan calcium in het speeksel. Dit voorkomt verkalking van tandplak
 • Vitamine C-fosfaat remt de groei van mondbacteriën en de vorming van tandplak en tandsteen
 • Zeewier: vermindert tandplak, tandsteen en de vluchtige zwavelbestanddelen die een slechte adem veroorzaken
 • Groenethee-extract en eucalyptusolie ondersteunen een frisse adem

 

Deze kauwstaafjes zijn niet aan te raden voor honden met thyreotoxicose vanwege het natuurlijk hoge jodiumgehalte in zeewier.

Snacks en gewichtsbeheersing

Om er zeker van te zijn dat uw hond niet aankomt in gewicht, kunt u de dagelijkse hoeveelheid voer verlagen om de gegeven traktaties te compenseren.  Het wordt ook aanbevolen dat niet meer dan 10% van de voedselinname van een hond afkomstig is van traktaties.

Klik hier voor meer informatie over het aanpassen van de voerhoeveelheden en het aanbevolen aantal snacks per dag

Afstemmen van snacks en voer

Recyclebare verpakking

Al onze snacks zitten in recyclebare verpakkingen.  Onderdeel van onze inzet om in 2023 alle SPECIFIC-producten in recyclebare verpakkingen aan te bieden

Meer artikelen voor hondenliefhebbers

keyboard_arrow_up