De Circle of Good

Bij SPECIFIC® geloven we in onze producten. We gebruiken de beste ingrediënten voor onze voeding, zodat de gezondheid van uw hond of kat het best wordt ondersteund – daarom bevelen dierenartsen onze voeding met trots aan en ziet u als eigenaar de voordelen bij uw huisdier.

In de zoektocht naar de beste voedingsstoffen, levert de zee ons essentiële ingrediënten.

Het behoud van een gezond zeeklimaat en een goed leefmilieu voor vissen staat aan de basis van onze visie.

Daarom doneren wij 5% van onze omzet aan initiatieven die zich inzetten voor duurzame projecten op zee en op deze manier dragen we bij aan de "Circle of Good".

Dat is de reden dat we bij SPECIFIC® zo enthousiast zijn dat we als officiële sponsor de Ocean Cleanup kunnen steunen.

WAT IS DE OCEAN CLEANUP?

De Ocean Cleanup ontwerpt en ontwikkelt geavanceerde technologieën om plastic uit de oceanen te halen. Het is hun intentie om de grootste schoonmaak te houden in de geschiedenis.

Er bevinden zich miljoenen tonnen plastic in zee en dat heeft een negatieve invloed op de ecosystemen en voedselketens.

Grote circulerende oceaanstromen hopen het vuilnis op waardoor er uitgestrekte plasticvuilnisbelten ontstaan op zee. Dat wordt ook wel plastic soep genoemd, waarvan de plastic soep in de Stille Oceaan het grootst is.

Het zou miljarden dollars kosten om dat plastic met schepen en netten op te ruimen en dat zou bovendien ongeveer 1000 jaar duren.

De Ocean Cleanup maakt gebruik van de natuurlijke oceaanstromingen en -wind, en heeft een netwerk van drijvende U-vormige schermen ontwikkeld. Deze schermen vangen het plastic op en leiden het naar een centraal punt waar het uit de oceaan kan worden gehaald. Vervolgens wordt de plastic naar wal gebracht om te recycleren.

Computermodellen voorspellen dat de Ocean Cleanup 50% van de plastic soep in de Stille Oceaan in slechts 5 jaar kan opruimen.

We zijn er dan ook trots op dat we officiële sponsor van de Ocean Cleanup zijn en op deze manier onze bijdrage kunnen leveren.

Wij halen onze ingrediënten zoveel mogelijk uit duurzame en gecontroleerde bronnen. 

  1. Ons vismeel komt van gecontroleerde zalmkwekerijen (Noordoost-Atlantische FAO 27 visgebied).
  2. Onze visolie is afkomstig van IFFO RS gecertificeerde bronnen (International Fishmeal and Fish Oil Organisation Standards). 
  3. Ons gehydrolyseerde zalmmeel komt van Atlantische zalm die gecertificeerd is door “Friend of the Sea”.
  4. Onze krillolie komt van MSC-gecertificeerde bronnen (Marine Stewardship Council).
  5. De meerderheid van onze dozen zijn FSC-gecertificeerd (Forest Stewardship Council) en we gaan ervoor zorgen dat dat binnenkort ook met de rest van onze verpakkingen zo is.
  6. Sinds 2016 gebruiken we 41% minder plastic voor onze pallets door het materiaal meer uit te rekken.
  7. Ons magazijn beschikt over 2500m² zonnepanelen waardoor de CO2-uitstoot met 25 ton per jaar wordt verminderd.
keyboard_arrow_up